<BGSOUND loop=infinite src="http://cyberonehost.com/singgah.wma">

Wednesday, May 09, 2007

Resepi Roti Arab

Assalamualaikum....sekarang ni ramai orang suka makan Roti Arab,terutama apabila dimakan bersama kuah kari atau soup. mesti terangkat... so disini saya ada resepi Roti Arab yang saya telah ubahsuaikan nya menjadi lebih ringan dan gebu.

High Protein Flour 500 g
Gula 25 g
Margerin 25 g
Yeast 10 g
Improver 5 g
Air Sejuk 250 ml<>

Proses Kerja:
< Adunkan semua bahan < Rehatkan Dough 10 Minit < Bahagikan Dough 120 g < Rehatkan dough 10 minit < Ratakan dough (Macam Buat Pizza) < Isikan dough yang telah rata kedalam bekas kek 7" X 7" < Biar kan ianya naik sekali ganda < Bakar pada suhu 190 C selama 15 minit pertama....OK selamat mencuba.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home