Kepada Puan-puan yang mencuba membuat biskut raya, perhatikan puan-puan, adatak terdapatnya Tepung Jagung, sebenarnya tepung jagung memainkan peranan untuk menambahkan
"Crispy" pada biskut tersebut, jika ditambah kuantitinya, jadi bertambah rangup biskut puan-puan, maka anda perlu pula mengurangkan kuantiti tepung pada resepi tersebut. Disini saya sertakan Resepi Asas Biskut yang telah saya uji,
cuma puan-puan perlu menambahkan bahan-bahan tambahan untuk melengkapkan resepi ini.
1. Butter 200 gram
Gula Halus 80 gram
2. Kuning Telur 1 biji
3. Tepung Gandum 400 gram
Tepung Jagung 200 gram
Proses Kerja:
* Adunkan (1) hingga menjadi putih
* Masukkan (2) hingga sebati
* Akhir sekali, masukkan (3) adun hingga sebati
Sekian saje, berjumpa di episod akan datang.bye..bye