<BGSOUND loop=infinite src="http://cyberonehost.com/singgah.wma">

Monday, November 06, 2006

Resepi Sour Cream Cheese Cake

1. Cheese Cream 500 gram
Icing Sugar 110 gram
2. Kuning Telur 2 biji
3. UHt Milk 10 ml
Sour Cream 150 gram
Freash Cream 50 ml
Corn Flour 30 gram
4. Putih Telur 2 biji
Icing Sigar 30 gram
Base Spong Cake
Proses Kerja:
* Adunkan (1) hingga menjadi keputihan
* Masukkan (2) satu persatu(pastikan gula menjadi hancur)
* Masukkan (3), adun hingga sebati
* Putar (4) hingga menajdi kembang(Meringeu)
* Masukkan (4) kedalam (3), kacau hingga sebati
* Potong Sponge Cake, Buat base dalam acuan.
* Masukkan dough kedalam acuan,isikan acuan kedalam tray yang berisi air(kukus) bakar pada suho 160 C, selama 4o minit yg pertama,

sekian sahaja pelajaran hari ini, tak faham,sila tanya di Tag Box.....bye..bye

0 Comments:

Post a Comment

<< Home