<BGSOUND loop=infinite src="http://cyberonehost.com/singgah.wma">

Monday, March 24, 2008

Kursus Pada 29 & 30 Mac 2008

Assalamaualikum semua. & salam sejahtera..pada minggu ini, seperti biasa Bakeri Ria Academy (BRA)akan meneruskan kursus secara berpakej dan kursus yang melibatkan pengajar jemputan (chef Noraini). Tujuan BRA menganjurkan kursus ini adalah untuk memperluaskan lagi ilmu membuat produk bakeri agar lebih ramai lagi usahawan yg akan terlibat dalam perniagaan ini. Pada pandangan saya, industri bakeri ini masih terdapat ruang kekosongan yg nyata, kerana kurangnya penglibatan orang kita dalam bidamg ini. Diharap dengan kursus ini serta khidmat nasihat selepas kursus akan dapat membuka peluang kepada usahawan membuat berbagai jenis produk bakeri, walupun secara kecil-kecilan dirumah.

Kursus Pada Minggu Ini, Adalah :

Kursus Berpakej (2 Hari)

ROOM 1 - Yuran RM 250
29 Mac 08 - Variety Bun (13 Jenis)& Donut (6 Jenis)
30 Mac 08 - Variety Bread ( 5 jenis)

ROOM 2 - Yuran RM 250
29 Mac 08 - Basic Royal Icing Cake - Modul cara membuat sugar paste, campuran warna, daun, bentuk2 rekaan, bunga hiasan)
30 Mac 08 - Sambungan Royal Icing Cake & Royal Icing Cup Cake Decoratin - Modul membuat gubahan, topping, tirai hiasan, hiasan atas Cup Cake menggunakan Sugar Paste)

ROOM 3 - Yuran RM 250
29 Mac 08 - New Recipe Chocolate Moist Cake, Lemon Cheese Cake & Cinnamon Carrot Cake
30 Mac 08 - Coklat Buatan Tangan

Kursus Chef Jeputan: Kek Lapis - 30 Mac 08

ROOM 4 - CHEF NORAINI (RM 150)

Seorang chef yang mencipta nama melalui penulisan berbagai buku resepi masakan, kebanyakan nya telah berada di pasaran. Beliau akan mengajar 3 Jenis kek lapis. Beliau sedia memberikan diskaun kepada mereka yg ingi membeli buku beserta tanda tangan pada buku tersebut

"Hand On Concept * Bahan Mentah Disediakan * Silibus * Sijil Penyertaan * Produk yang dibuat dibawa pulang * Kursus Bermula 10.00 am -4.30 pm Berminat, Sila Hubungi cheffarid 019-3824067,atau sila klik disini untuk pendaftaran http://cheffarid.com/?page_id=4

1 Comments:

At Monday, 31 March, 2008, Anonymous Anonymous said...

Salam...

Chef...saya dah pun menghadiri Kursus pada 29 & 30. Sijil penyertaan macammana ye??

 

Post a Comment

<< Home