<BGSOUND loop=infinite src="http://cyberonehost.com/singgah.wma">

Monday, June 18, 2007

Kursus Pada 23 Jun 24 Jun 2007

Assalamualaikum,,,berikut adalah kursus bakeri yang akan diadakan pada ujung minggu ni.

23 Jun 2007
Room 1 - Kursus Butter Cream & Cup Cake Decoration
Room 2 - Kursus Black Forest Cake, Blueberry Cake & Fruit Flan Cake

24 Jun 2007
Room 1 - Kursus Variety Bread ( Potatoes Bread, Whole Meal Bread, Freace Loaf Bread, Soap Bawl Bread, Sandwich Bread)
Room 2 - Kursus Variety Bun & DonutRoom

* Konsep Kursus 100% praktikal * Bahan Mentah Disediakan * Silibus & Sijil * Yuran RM 150/Setiap Kursus * Kursus bermula pukul 10.00 amBerminat, sila hubungi cheffarid 019-3824067/03-41078917, atau Sila Klik Disinihttp://cheffarid.com/?page_id=4

9 Comments:

At Wednesday, 20 June, 2007, Anonymous Anonymous said...

kalau org yg zero knowledge pasal bakery ni, boleh tak attend kursus butter cream & cup cake decoration? kursus ni memang buat kat taman melawati tu jer ke?

 
At Wednesday, 20 June, 2007, Anonymous Anonymous said...

kursus butter cream & cup cake tu kita belajar hias semata-mata la yer. kita tak belajar wat kek sekali ker? bahan nak guna utk hias tu cam nozzle tu sume kena bawa sendiri ker?

 
At Thursday, 21 June, 2007, Anonymous K Animah said...

kita dah pun join kelas buttercream bersama Chef Farid pd 9 Jun lepas. Basically mmg belajar cara2 membuat buttercream dan bagaimana menggunakan buttercream utk menghias kek. Tapi sebelum membuat buttercream kita diajar teknik membuat kek dan membancuh adunan menggunakan sponge mix dan juga teknik2 mempelbagaikan flavor kek yang dibuat. Anda hanya perlu membawa diri dan semangat utk belajar sahaja. Segala bahan dah peralatan disediakan. Overall mmg berbaloi dgn wang ringgit yang dikeluarkan.

psstttttttt... chef, akaq menunggu kelas utk biskut plak... jgn lupa tau!!! :D

 
At Friday, 22 June, 2007, Blogger cheffarid said...

zero knowlege tak apa,sebab belajar kat sini semua dari basic.

 
At Friday, 22 June, 2007, Blogger cheffarid said...

kursus butter cream-pertama buat kek, pastu buat cream, buat daun,buat tirai hiasan,buat bunga,ising kek (topping),semuanya kena buat sendiri,,peralatan semua nya disediakan termasuk nozle

 
At Friday, 22 June, 2007, Blogger cheffarid said...

k.animah,,,tima kasih banyakk22.budi baik baik akak akan saya kenang.

 
At Friday, 22 June, 2007, Anonymous gdah said...

alamak bestnya...bila next tarikh utk kelas cup cake nih. nak join la. tempat ni kat mana yer? ada transport awam tak?

 
At Friday, 22 June, 2007, Blogger cheffarid said...

gdah..tempatni kat tmn melawati hulu klang.transport awam ada.naik lrt turun wangsa maju,pastu ambil bus ke tmn melawati.berhenti di cultex.dari cultex akan nampak hospital bersalin damai.tempat saya belakang nya.

 
At Friday, 22 June, 2007, Blogger AMo said...

serba sedikit ttg xtvt kursus boleh lawat http://penyulawa.fotopages.com

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home