<BGSOUND loop=infinite src="http://cyberonehost.com/singgah.wma">

Thursday, April 10, 2008

Resepi Terbaru Chocolate Moist Cake

Assalamualaikum,,,,pada minggu lepas, saya ada menerima resepi kek Chocolate Moist, selepas membuat dan mengubah suai resepi tersebut, saya dapati hasil kek yang memuaskan, lembut, lembap dan tidak berderai apabila dipotong. Resepi Chocolate moist tersebut adalah:

A. Butter/Margerien 318 g
Gula Halus 430 g
B. Telor 6 biji
C. Soda Bicarbonate 10 g
Tepung (High Protein Flour) 318 g
D. Tepung Kek (Cap Kunci) 75 g
Coco Powder 100 g
UHT Hlik 350 ml
Freash Cream250 g

Proses Kerja:
* Putar (A) hingga menjadi putih
* Masukkan (B) perlahan-lahan
* Selepas itu, masukkan (C), adun hingga sebati
* Kacau (D) dalam bekas yang berlainan
* Akhir sekali masukan (D) kedalamC,B & A tadi
* Masukkan dough yg sudah siap kedalam acuan, selepas tu, kacau gunakan sudu untuk membuag angin yang terdapat dalam dough perlahan. Akhir sekali masukkan kedalam Oven, Bakar pada suhu 180 C selama 25 minit pertama

Sekian,,selamat mencuba, jika puan2 kurang faham,sila kemukakan soalan kepada saya di "Tags Box". Wassalam

1 Comments:

At Sunday, 16 January, 2011, Anonymous sye said...

sedap..

 

Post a Comment

<< Home